Berry's racereport

Berry's racereport

17-05-2011

Formule 1, racen, alles wat snel is en power heeft dat is wat Berry trekt. "Zelf een keer over een circuit scheuren, staat hoog op zijn lijstje"; dit gaven de ouders van Berry aan toen BrandNewDay informeerde naar een wens van Berry. Met dit gegeven ging de stichting aan de slag. Racen, snelheid dan kent Nederland eigenlijk maar één echte optie "CircuitPark Zandvoort".

Bij het organiseren van de dag kwam BND in aanraking met de stichting 'Racing For Charity'. Een stichting in de vorm van een raceteam die jaarlijks een goed doel 'adopteert'. Dit jaar is dat doel de CliniClowns. Vandaag tijdens de 'Pirelli Italia a Zandvoort' worden door deze stichting een aantal kinderen via CliniClowns uitgenodigd om een dagje Zandvoort te beleven. Aan deze stichting werd de wens van Berry voorgelegd. Gelukkig reageerden zij net zo enthousiast als wij en een uitnodiging ging op de bus.

Zandvoort; 29 juni 2002

9.30u; Niek en Elco, twee vrijwilligers van de stichting BrandNewDay (BND), melden zich in huisje 206 van het CenterParcs-resort Zandvoort. Vol verwachting en een beetje zenuwachtig wacht Berry hier op de dag die komen gaat.

10.00u; Het centerparcs-resort ligt naast het racecircuit. Dus hup met zijn zessen (ook broertje Mike en de ouders gaan mee) in de auto op weg naar het circuit.

10.30u; Na een korte wandeling van de parkeerplaats werden we ontvangen in de hospitality unit van het Automotiv raceteam. Één van hun vijf wagens wordt gereden door het 'Racing for Charity' team. Bij de ontvangst ontvangen alle kinderen een mooie CliniClowns pet & t-shirt. Na een lekker drankje en een welkomstwoordje van Akbar van Leeuwen, voorzitter annex rijder van de stichting, kan de dag echt beginnen.

 11.00u; Het eerste uur van het programma is gereserveerd om kennis te maken met de raceauto. Berry inspecteert de auto van voren tot achteren.

Natuurlijk moest de auto eerst van binnen bewonderd worden. Wel speciaal zo'n race auto. Één op maat gemaakte stoel een ijzeren rollbar voor de veiligheid en een paar knopjes voor wat afstellingen. Berry keek zijn 'ogen' uit.

Natuurlijk mag een echte racehelm niet ontbreken! Hoe voelt dat nu........? Akbar

haalde zijn eigen racehelm en natuurlijk moest deze even gepast worden! Stoer hè...!

Na het bekijken en voelen aan de auto werd ook nog een expert opgetrommeld die alle in's en outs van de auto kon vertellen. Voor de kids was dit minder interessant maar alle meegekomen pappa's en een toevallige BND-vrijwilliger, stonden te watertanden bij de genoemde vermogens.

12.00u LUNCH....... Alle kinderen werden terugverwacht in de hospitality unit voor lekkere pannenkoeken! Zo groot dat ze niet op een bord pasten en belegd met suiker, stroop of ..... m&m's ?!?; ze aten er hun vingers er bij op!

13.00u Vipbusjes worden voorgereden, wat gaat er nu gebeuren.................... Alle kinderen plus aanhang worden naar een ferrari team vlak bij de pits gereden. Hier stond, naast een tiental ferrari's ook een echte formule1 wagen van Michael Schumacher. Deze moest natuurlijk vanonder tot boven bekeken worden! De wielen, vleugels, riemen, ... alles werd aan een nauwkeurige inspectie onderworpen.

Maar toen kwam de grote verrassing....... Tussen de officiële races door was er de mogelijkheid om 'zelf' met een auto het circuit op te gaan. Alle kids werden uitgenodigd plaats te nemen in één van de ferrari's. Dit liet Berry zich natuurlijk geen twee keer zeggen. In een geweldige oude blauwe ferrari werd Berry goed ingesnoerd om een rondje te gaan races over het circuit. Met volle teugen zag je hem al genieten van het idee.

Nadat iedereen was ingestapt en klaar was om te gaan, stelden de auto zich op net buiten de pitsstraat. Na het vlagsignaal werd de baan vrijgegeven.  Toen was het een minuutje of wat wachten en toen kwamen ze weer langs gescheurd. Met dik 200 kilometer per uur op het rechte stuk!!!!!

Na drie rondjes melden de auto's zich weer in de pits de race zat er op en de tweede groep kids was aan de beurt. Helemaal beduusd en onder de indruk stapt Berry uit. Dat het zo hard zou gaan en zo zou voelen dat had hij niet verwacht! Maar dit duurde niet lang.  'Ik wil nog wel een keer'. Dit zat niet meer in het programma maar een ander team was snel overgehaald dus daar ging hij weer...

14.00u Na deze enerverende race ervaring werden we weer teruggereden naar de hospitality unit. Berry was nog steeds een beetje stil maar je kon zien dat hij genoot van het moment en de dag. Hiermee hield ook het officiële programma op want race team moest zich nu op gaan maken voor zij eigen race!  Na nog wat lekkers gedronken te hebben, zijn we het circuit gaan verkennen. Op deze 'Italiaanse' dag stonden natuurlijk overal dikke ferrari's die allemaal bekeken moesten worden..... En natuurlijk moest er een echt Michael Schumacher t-shirt gekocht worden!

16.30u Het is zover de 'Pearl Alfa-147 huppeldepup challenge' staat op het punt van starten. We zoeken een mooi plekken uit en wachten op wat komen gaat. Al snel volgt de warm-up lap en speuren we naar 'onze' blauw-gele auto. Vervolgens is het wachten op het startsein. Ongeduldig wachten op de speaker en dan begint het spektakel. In een flits schieten de auto's voorbij. Helaas krijgt 'onze' auto al in de tweede ronde te maken met pech en valt hij uit. Maar fascinerend volgt Berry de race. Elke keer wachtend op de nieuwe ronde en ...... stiekem hopen dat er een kleine crash plaatsvindt. Dit gebeurt niet maar ook zonder rondvliegende brokstukken geniet hij met volle teugen. Na twaalf ronden is de winnaar bekend en is de racedag afgelopen. Langzaam lopen we nog één keer terug naar het team waar we nog wat drinken en afscheid nemen van Akbar. Berry en de familie bedanken hem hartelijk voor deze geweldige dag. Na nog een mooie poster te hebben gehad, zit het er echt op en gaan we op zoek naar de auto.

18.00u Omdat alle bezoekers gelijktijdig weggaan duurt het even voordat we weer terug zijn in het huisje in CenterParks. Daar nemen we afscheid, Berry & Mike genieten nog volop na van deze geweldige dag! Met Berry's vraag 'Volgend jaar weer?' gaan we naar huis. Het mooie enerverende en geslaagde super dag........