Chris op pad in een Ferrari

Chris op pad in een Ferrari

17-05-2011

Zaterdag 27 oktober jl. was het dan zover. De wens van Chris ging in vervulling. Jeroen en ik waren naar de ouders van Chris gereden, we konden het niet makkelijk vinden, maar op een gegeven moment hoorde we het keiharde geronk van de nog geen zes weken oude Knal gele Ferrari 360 Spider. Met de grootste voorzichtigheid probeerde Dennis (de chauffeur) deze snelle wagen achteruit over een paaltje en tussen twee paaltjes te manoeuvreren naar het binnenplaatsje voor het huis van Chris.

Chris kwam op het lawaai af met een cassetterecorder in zijn hand om het geluid op te nemen en zijn aandacht werd geheel opgeslokt door de Ferrari. Dennis kwam hem direct tegemoet en vroeg of hij nog wat extra gas moest geven zodat Chris het geluid goed op kon nemen. Dennis wist precies hoe hij met Chris om moest gaan en gaf hem de volledige aandacht. Van Dennis mocht Chris zeggen waar ze heen zouden rijden en wat er allemaal zou gaan gebeuren. Eerst werd natuurlijk de auto van voor naar achteren bevoeld en met veel plezier vertelde Dennis alles over de auto en liet hij Chris alle knoppen en bijzonderheden van de auto voelen. De motorkap ging open en alle details werden uitvoerig doorgenomen. Alle mannelijke buurtbewoners, jong en oud, stroomden toe met hun camera's om de Ferrari te bekijken en vast te leggen.

Voordat Chris en Dennis de weg op zouden gaan aten we eerst een stukje taart met koffie. De Ferrari werd voor de voordeur geparkeerd (zo ongeveer in het tuintje) zodat we vanuit de woonkamer een blik hadden op de auto. De buren bleven fotograferen en filmen en om de auto heen lopen. Chris nam Dennis ook nog mee naar zijn kamer alwaar Dennis zijn gehele collectie (16 stuks) Ferrari's mocht bekijken en zijn andere grote trots: de trein.

Vervolgens vertrok Chris met Dennis en hebben zij ruim een uur lang alle wegen in en om Amsterdam onveilig gemaakt. Een paar details voor de liefhebber over de Ferrari:
The 360 Spider is Ferrari's 20th road-going convertible and is a record breaker in two quite different ways. Without doubt it is the best spider Maranello has ever produced in terms of engineering, looks and performance. And, thanks to the exclusive experience Ferrari has accumulated as a Formula 1 constructor, it is the most technologically advanced convertible available today. Despite the car's mid-mounted V8 engine Ferrari's engineers have found a way of creating a hood that automatically folds away inside the engine bay, thus ensuring purity of line. The intrinsic quality of the design is underlined by the two fairings in the bodywork to the rear of the seats which evoke memories of classic sports cars. These are matched by the two roll bars that add the final touch to providing maximum safety for the car's two occupants.
Maximum speed over 290 km/h 180 mph <> 0-62 mph 4.5 s <> 0-400 m 12.7 s <> 0-1,000 m 23.1 s
Voor verdere details verwijs ik de geinteresseerden naar www.ferrari.com

De mannen kwamen terug met de mededeling dat zij 230 km per uur hadden gereden! Chris was helemaal onder de indruk en kon eigenlijk niets meer uitbrengen. Tot slot had Dennis speciaal bij de Ferraridealer een grote miniatuur versie van de Ferrari opgehaald: een exacte kopie van de gele ferrari 360 waar Chris in had gereden. Alle lof gaat uit naar Dennis die op een fantastische wijze de wens van Chris heeft waargemaakt. Deze 22-jarige jongen wist precies hoe hij met Chris om moest gaan en heeft de hele dag in het teken gesteld van Chris. Erg bijzonder! Een zeer geslaagde dag.