FFD 2014: Seizoenen

FFD 2014: Seizoenen

27-04-2014

Family Fun Day 2014: Seizoenen

 

Verwelkomd door het regenseizoen, druppelen alle gezinnen op 1 februari binnen bij het prachtige Kasteel Spelderholt om te komen genieten van weer een FamilyFunDay met het thema ‘Seizoenen’.

Rond twaalf uur hebben de vrijwilligers  de ruimtes helemaal in stijl versierd met bladeren, zonnen, bloemen, sneeuw en zijn alle  andere voorbereidingen getroffen en zijn ze klaar voor de ontvangst van de gezinnen. Oude bekenden begroeten elkaar hartelijk en de nieuwe gezinnen worden voorgesteld aan hun begeleider en vinden hun weg tussen alle gezelligheid.

Na bij aanvang door fotograaf Michael op de gevoelige plaat vastgelegd te zijn, is het tijd voor een heerlijke lunch. Hierna wordt de groep in tweeën verdeeld en de workshops kunnen beginnen. De ene helft van de groep gaat knutselen. Op ingenieuze wijze worden hier de meest prachtige dieren  verzonnen en gemaakt met karton, ijzerdraad, touwtjes, kraaltjes, verf  en seizoensproducten, zoals wol, eikeltjes, blaadjes en takjes.

In de andere zaal loopt de spanning hoog op bij de Seizoenen quiz. Wat weet jij over de lente en de herfst? Ruik/ voel je het verschil tussen een bloembol en een ui?  Welke noten zijn dit? Herken je die mooie bloemen? Bij welk seizoen hoort....?

Na alle inspanningen van eigen hand, is het tijd om vermaakt te worden. Daarvoor  verhuizen we naar het theater en zijn we bij DOT Belevingstheater aan het goede adres, zij sluiten het middagprogramma af met een geweldig optreden, de voorstelling ‘Prettissimo’.

Als het applaus verstomd is, wordt de hele groep op de gevoelige plaat vastgelegd en is het tijd voor het diner. Lekker met seizoensproducten, terwijl frietjes en kroketten natuurlijk ook niet ontbreken met als klapper op de vuurpijl een enorm dessertbuffet. Het was een grandioze dag! Als afsluiter was er als verrassing een goody BAG voor alle kinderen. Er leek werkelijk niets te ontbreken in deze seizoenen tas;  handschoenen, mutsen, zonnebril, ballen, te veel om op te noemen, super!

Iedereen weer bedankt voor deze superdag, tot volgende jaar!