FFD2010: Spoken

FFD2010: Spoken

18-05-2011

BND Family Fun Day, met deze keer als thema: SPOKEN!!

Op 20 november, een perfect weertje dat bij het thema past, namelijk miezerig en mistig, verzamelden we ons bij het kasteel van Parc Spelderholt in Beekbergen, op de Veluwe.

Het slot was aangekleed met spinnewebben en spookfiguren, zowel van binnen als van buiten. We werden professioneel opgewacht door het vriendelijke personeel van dit kasteel.

Langzaam druppelden onze gasten binnen, ze mochten direct met hun eigen gezelschap op de foto, met als achtergrond.. juist, spoken! Dit direct, om Marcel en assistenten de tijd te geven aan het einde van de dag een spookachtige herinnering mee te geven in de vorm van een met hun foto bedrukte tas!

In de versierde kamers van het kasteel, werden deze keer ook wij als vrijwilligers verzorgd door het kasteelpersoneel! De kopjes koffie werden ons aangereikt met een lach!

Na het welkomstwoord door Elco werden we verdeeld in groepen om ons naar de drie verschillende workshops te begeven.

Het theater werd verzorgd door de Vertelboom. Een vertelervaring, met mooie zachte/lieve liedjes en voelervaringen, kortom ontroerend, een groot succes!

De tweede workshop was een heus ritje in een koets! Eigenlijk een paardentram, waar zelfs 4 rolstoelen in konden, met de familie en vrienden ernaast! Een ritje (het was nog altijd stemmig mistig!) door de prachtige omgeving van het kasteel, door de bossen van de Veluwe.

Tijdens de derde workshop werd een verhaal verteld. Vanwege groot succes weer voorgedragen door Jeroen, over... jawel, een spookje! Heel relaxed lagen of hingen we om hem heen, in een prachtige rustige snoezelruimte, omdat de prikkels anders teveel worden voor onze bijzondere gasten.

Na deze griezelige belevenissen, hadden we allemaal zin in een borreltje, waarna we direct konden opscheppen, want wat waren de tafels weer gevuld met heerlijkheden! Na een smakelijk diner, was daar alweer het slotwoord, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ook de afscheidskadootjes ontbraken deze keer niet, we hopen maar dat jullie er de volgende feestdag weer bij kunnen zijn!

Bijzondere gasten zijn jullie allemaal, wij als vrijwilligers, hebben genoten van jullie lach, uitspraken, opgewonden geluiden , smikkelende monden etcetera! Ook jullie begeleiders, gezins-of familieleden zijn fantastische gasten! Als wij zo voldaan terugkijken op wederom een geslaagde Family Fun Day, dan willen we dat zeker weer doen!

Dus, tot de volgende Family Fun Day! 

Dominique