RĂ©mon op visite bij Samson en Gert

Rémon op visite bij Samson en Gert

17-05-2011

Omdat Rémon altijd heel druk en opgewonden kan raken als we hem een tijdje van tevoren een leuk iets vertellen, hebben we pas onderweg in de auto verklapt, dat we naar de Samson en Gert Kerstshow in Antwerpen gingen. Natuurlijk was hij daar direct enthousiast voor.

Met behulp van de routebeschrijving kwamen we op de juiste plaats aan. Hierbij moet je wel opletten, omdat een brug in België blijkbaar hetzelfde is als een viaduct in het Nederlands. Omdat we ruim op tijd van huis waren vertrokken, kwamen we ondanks de stadsdrukte goed op tijd aan. Zo hadden we de tijd om de auto te parkeren en in te checken bij ons hotel. Want natuurlijk wilden moeder en dochter deze kans niet voorbij laten gaan om de volgende dag nog 'even' te shoppen in Antwerpen.

Daarna ging het op weg naar de Elizabeth zaal, nabij het centraal station. Inderdaad lagen hier de kaartjes al klaar. Na wat lange wachttijd en eigen initiatief, ontmoetten we dan onze contactpersoon Nadine Bernard van Studio 100. Ook zij vertelde ons dat we weer even moesten wachten, dan kon ze de acteurs even voorbereiden. Uiteindelijk was het dan zover en mochten we als gezin binnen in de marmeren zaal. Hier werd tussen de voorstellingen door, achter donkere schermen, uitgerust en voorbereid voor de volgende show van 17.00 uur. Het leek voor Rémon eigenlijk allemaal geheel normaal, terwijl de rest van ons gezin toch wel benieuwd was of Rémon wel duidelijk zou spreken en of het hem niet teveel zou worden. Maar het vertrouwde stemgeluid van Gert, Samson en de burgemeester stelde hem volkomen gerust. Hij mocht 'de hond' Samson aaien en de kleren

van de burgemeester en Gert voelen. Nadat het drietal een handtekening op het programmaboek hadden gezet, konden wij tevreden onze weg vervolgen naar de voorstellingszaal.

Hier werden wij aangenaam verrast door de - niet afgesproken - extra behulpzaamheid van het personeel. De liftboy (jawel) liet een ouder echtpaar zelfs even in de lift wachten, omdat hij ons de weg wilde wijzen naar de zaal. Een andere man nam na de voorstelling zelfs Rémon bij de hand en nam alvast onze kaartjes van de garderobe mee, zodat we snel onze jassen hadden.

De voorstelling duurde ca. anderhalf uur. Het thema was circus en hierbij was de clou dat 'de afgevaardigde van de minister' de show had gesaboteerd, omdat alle acteurs ziek waren geworden en niet konden optreden.

Maar geen nood, want Gert, Samson, de Burgemeester en van Leemhuizen namen alle acts over. Dit leidde vaak tot hilarische situaties. Uiteindelijk werd de 'afgevaardigde van de minister' toch ontmaskerd, omdat hij de show maar helemaal niets vond en eigenlijk bekende zelf een veel betere show te kunnen brengen. Van begin tot eind was er veel muziek (combo), zang en dans (jeugdige dansers en acrobaten). Vooral de liedjes waren voor Rémon een feest van herkenning. Hij zong de coupletten dan ook zo hard mee, dat een jong meisje in de rij voor hem maar steeds zat aan te staren. Hij had er duidelijk lol in en kon daarom zelfs de concentratie voor de gehele voorstelling opbrengen!

's Avonds hebben we met het gezin heerlijk gegeten in een pizzeria. De bediening was heel gezellig. Tijdens het desert werd Rémon zelfs nog even 'in het Ootje genomen'. Carla en ik namen allebei een cappucino, onze dochter Chantal nam een ijscoupe. Maar Rémon had kennelijk al voldoende aan zijn pizza Margarita, zodat hij niets meer hoefde.

De bediende vroeg daarop aan hem of hij echt niets wilde drinken, en wel op zijn rekening. Rémon antwoordde dat hij dan wel een glaasje water wilde. Hierop riep de bediende naar de keuken: ...Mario, hebben we nog water? Uit de keuken kwam het antwoord:...helaas het water is op. Wat wilde Rémon dan wel drinken, misschien cola, sap, ice-tea. Rémon wilde dan wel ice-tea drinken. Weer herhaalde zich de discussie met de keuken. Bleek de cola het sap en de ice-tea ook allemaal op te zijn. De bediende ging toen weg en liet Rémon enigszins teleurgesteld achter. Wij waren lekker aan het genieten van onze koffie en ijs, toen na een tijdje toch de bediende weer aankwam met de gewenste ice-tea. Toch een leuk grapje, waarvan niet alleen wij maar ook Rémon erg genoten hebben.

Hierbij wil ik (namens Rémon en de rest van ons gezin) de BND stichting van harte bedanken voor de gelegenheid die ze heeft geboden voor ons om te genieten van de Kerstshow van Samson en Gert. En bijkomend hebben we ook nog kunnen meemaken wat voor levendige en leuke stad Antwerpen is.

Met vriendelijke groet,

Jacques Courtin